Turistična kmetija  
PR'  POVŠIN

Naša kmetija leži na južni strani Bleda in je od centra oddaljena le 2 km. Stara je več kot 250 let in obsega 70 ha travnatih in gozdnatih površin. Na kmetiji gospodari že deveta generacija, saj korenine prednikov segajo v leto l670. Kmetija je usmerjena v prirejo mleka in mesa in proizvodnjo končnih izdelkov za potrebe turistične ponudbe na kmetiji.

Že 28 let se ukvarjamo s turizmom, na voljo imamo 5 sob s 15 ležišči. Gostom nudimo nočitev z zajtrkom ali polpenzion. Kmetija je zelo primerna za družine z majhnimi otroki, ker ima veliko dvorišče z otroškim igriščem . Odmaknjena je od prometnih cest in v križišču sprehajalnih poti in turističnih znamenitosti.

Vsa hrana je pridelana in pripravljena doma na kmetiji. Družina je zaradi izjemne domačnosti in gostoljubnosti leta 1992 prejela prvo nagrado v Sloveniji.
Na kmetijo sprejemamo goste preko celega leta saj je življenje in delo pri nas vedno tesno povezano z naravo in z neposredno bližino Bleda, gostom pri nas ne more biti nikoli dolgčas.
V pomladnih in jesenskih mesecih nas obiskujejo strokovne ekskurzije s področja kmetijstva in turizma. Za organizirane skupine nudimo opis kmetije, ogled starega orodja in črne kuhinje, ki se je ohranilo se do danes, ogled modemo opremljenega hleva za molznice in ostalo opremo in živali v hlevu. Po ogledu si gostje lahko privoščijo kosilo, malico ali pokušino domačih izdelkov.

Veselimo se vašega obiska v vsakem letnem času.